“THE WORLD OF MINE 2” ADALAH KESINAMBUNGAN DARI “THE WORLD OF MINE” (http://mmasreena78.blogspot.com/) YANG PERTAMA... MEMAPARKAN SEBAHAGIAN DARI KISAH DAN PERJALANAN HARIAN SAYA... DI RUANGAN INI SAYA PAPARKAN KISAH SUKA DAN DUKA HIDUP SAYA... SEMUA KENANGAN SAYA LAKARKAN DI SINI SEBAGAI RUANGAN PALING RAPAT DENGAN SAYA.. ANDAINYA TIADA LAGI TITIPAN DI SINI... MAKA.. BERAKHIRLAH PERJALANAN HIDUP SAYA... SEGALANYA DI SINI...

LIFE ~ LOVE ~ LAUGH

~ VISIT ME ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

.: FOLLOWERS :.

Tuesday, 31 May 2011

Aktiviti PETANG Saya.... Santai~SANTAI....


Saya pernah cakap dalam entry sebelum ni kan?? Saya ingin membahagiakan diri saya sendiri... Sebab.. Sejak kebelakangan ni... Hidup saya sangat terasa kosong... Saya sangat terasa asing... Saya kadang2 sendiri kurang arif dengan ketentuan yang telah ditakdirkan untuk saya... Tapi... Insan2 di atas... Adalah antara insan2 yang selalu mampu membuat masa saya terisi kebelakangan ni... Sentiasa membuatkan diri saya yang lemah ni boleh bangun dengan sedikit keyakinan.. Sekalipun... Tiada bicara duka dan air mata yang saya pamerkan pada mereka... Air mata duka saya hanyalah untuk diri saya... Dan luahan pada ruangan ini... Walaupun tidak kesemuanya... Tapi saya yakin... Masih ada ruang untuk saya perbaiki kelemahan diri saya.... Moga2 jugak masih ada ruang senyuman yang saya pamerkan di hari2 saya....



Petang tadi... Sempat luangkan masa bersama mereka.... membuat aktiviti kegemaran dan kesukaan saya... Saya rasa... Ianya tidak menyusahkan sesiapa.... Tidak membebankan sesiapa... Andai ada mata yang benci memandang... Tidak perlu memandang... Sebab saya tidak meminta untuk mengikuti cerita hidup saya... Saya hanya mengisi kekosongan waktu2 terluang saya....



Lately ni.... Bukan lately sngat lah... Dah lama jugak.... Masa saya.... Selalu tak seronok.... Kadang2... Terfikir... Kalau saya dah tak de suatu hari nanti... Apa akan jadi pada ruangan kesayangan saya ni.... Ruangan yang banyak melihat senyuman saya di hadapannya... Dan adakalanya melihat kemurungan dan tangisan saya.... Dan kadang2 terfikir jugak... Ada lagi tak insan yang sudi menatap sorotan dari luahan hati saya yang dipaparkan di dalam ni.... Ada ker??? Ntahhhh......



Mei 2011 ~ Sayangnya saya nak tinggalkan bulan ni... Saya sangat sayangkan bulan ni... Tapi... Nape bulan ni banyak buatkan air mata saya gugur??? Saya perlu rehat kot.... Setelah terlalu lama menggunakan akal fikiran saya....



Ok.... Tukar citelah.... Malas nak jiwa2 ngan semua ni.... Lepas ni... Nak rehatkan camera saya sat.... Sampai tak sempat nak simpan lama2 dalam bag pun.... Sat2 wak kuar.... Sian dia.... bagi dia rehat sat... Tapi ada sapa2 lagi tak nak join snap pic ngan kami?? Syaratnya... Tolong snap pic saya jugak... hahahahaha......



Hahahaha.... Gambar ketawa di bawah ni adalah lakonan semata2..... Kalau mengikuti perkembangan cite saya.... Atau pada sapa2 yang perasan tentang gambar2 yang saya penah capture... Saya memang suka snap gambar candid orang..... Hehehehe... Dan saya sangat suka moment2 macam ni... I LIKE.....



Untuk gambar2 sesi ni... Jurufotonya adalah saya sendiri untuk gambar2 yang tiada saya lah kan?? Kalau saya kat dalam tu.... Mesti ada orang snap kan.... Thanx to Aton jugak... Sebab dah berjaya menguasai kemahiran untuk capture gambar yang cantik... Walaupun orang yang ditangkap tak cantik... Ekekekekeke... Cuma penat sikit nak kena senyum sebab dia ambik masa yang lama sikit nak snap satu2 gambar tu... Tapi better than nothing kan???? Sebab tu saya selalu marahkan Aton... Bila dia cuba mengEDIT untuk sharpkan pic saya... Untuk tukar tone kale... Untuk menghasilkan gambar2 macam ni... Saya mempelajarinya dari banyak cikgu... Dan mampraktisnya sebaik mungkin... So.. tentu saya tak suka keaslian gambarnya ditukar oleh orang lain... Kata sorang kawan saya... Gambar yang disnap dengan betul tak perlu diedit sebab kadang2 kita tak punya banyak masa untuk diedit... Itu saya dah dapat sekarang..... Walaupun... Saya masih ingin terus belajar lagi....



Okies... my dearieeeesssss... Sebab sudi luangkan masa untuk sama2 sesi shooting mooting dengan orang yang tak seberapanya ni.... Hehehehehe... Walaupun Aton yang baru balik keje dan tak sempat nak tukar baju... Tapi saya sangat suka sebab kale bajunya sungguh kalefull...... Menarik2..... Ada masa... Kita jalan2 snap pic lagi... Cari kesesuaian masa ja.. La ni bagi camera rehat sat... Sian kat dia.... Ngeeeeeeeeeeeeeee....

2 comments:

iskandarzulkarn9 said...

sakan sungguh aihhh bergambaq......hehe

MURNI MASREENA MOHD DISA said...

Sekali sekala.... Hahahah