“THE WORLD OF MINE 2” ADALAH KESINAMBUNGAN DARI “THE WORLD OF MINE” (http://mmasreena78.blogspot.com/) YANG PERTAMA... MEMAPARKAN SEBAHAGIAN DARI KISAH DAN PERJALANAN HARIAN SAYA... DI RUANGAN INI SAYA PAPARKAN KISAH SUKA DAN DUKA HIDUP SAYA... SEMUA KENANGAN SAYA LAKARKAN DI SINI SEBAGAI RUANGAN PALING RAPAT DENGAN SAYA.. ANDAINYA TIADA LAGI TITIPAN DI SINI... MAKA.. BERAKHIRLAH PERJALANAN HIDUP SAYA... SEGALANYA DI SINI...

LIFE ~ LOVE ~ LAUGH

~ VISIT ME ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

.: FOLLOWERS :.

Sunday, 7 January 2018

My 1st MEDICAL CERTIFICATION For Year 2018

Bismillahirrahmanirrahim....

Alhamdulillah, hari ni saya dah mula bekerja seperti biasa... Sebelum buat mata ni pada 4 Januari 2018, punyalah dok fikiaq macam mana doc nak buat mata ni... Sebab last two weeks treatmentnya very menyakitkan.. Sampai terlonjak2 kaki.... Pedih sampai ke otak... Hahaha..... 

Sampai kat dewan bedah, depan tu sebelum nak salin costume OT tu punyalah dok interview pesakit kat sini sakit ka dak.. Kira sekali ngan nurse pun Cik M interview laa... Dahsyat kan?...

But Alhamdulillah... At last buat jugak... Buat apa? CUCUK dalam mata without bius.. Can u imagine? Hahaha..... Tak nak cerita panjang.. Nanti readers rasa ngeri kan?

Tq kat mak... Yang memimpin tangan time iols tak nampak... Tak jemu2 teman setiap kali kena p check up kat spital... Tq pada Aton yang hantar dan ambik... Pada semua yang mendoakan... Pada yang sudi buat solat hajat untuk iols.. Sangat2 terharu....

Doakan kekuatan iols.... Untuk terus kuatkan semangat yang kadang2 on and off ni...








Tuesday, 2 January 2018

All Is FREE...

Semuanya masih lagi percuma..... Hari ni pun masih lagi percuma... Makanan sosej ni dari rumah, adik bongsu buat potluck, diberikan 4 ketol kat kakak untuk bekfast... So, breakfast masih lagi percuma.... Malu pulak kakak pun tak reti nak buat benda ni... Hahaha....




















Kopok ni pun, my xstaff unti lama dulu baru balik dari Kelantan, bagi kat Cik M... So, lepas lunch tadi, makan pulak kopok ni... Alhamdulillah,,, masih lagi percuma kan? 





















Semalam pulak, balik dari ofis, Aton bagi diary ni... Alhamdulillah percuma... Lunch semalam, baru ja dok pi survey diary dan planner baru tapi tak beli kat Popular tu sebab kad member tak bawak.. Rugi pulak rasanya kalau beli xdapat diskaun member.. Banyak jugak tu 20 - 25%.. Haaaa sapa nak bagi kan? Zaman sekarang ni kan kena berjimat....

Maggi pun staf yang bagi.. Alahai baik sungguh budi depa.. Moga dimurahkan rezeki ya...



















Yang sebenarnya, nak bagitau, zaman sekarang ni banyak sangat bantuan persekolahan, selain tu bantuan lain2 lagi.. Nak kata Kerajaan tak bantu, rasanya yang pandai menilai tentu akan rasa bersyukur.. Untuk yang kurang berkemampuan mesti itu dianggap satu rahmat dan pasti mereka sangat2 bersyukur....

Dan untuk yang tak dikategorikan sebagai penerima, lihatlah pandangan dunia pada anda.. Anda masih lagi baik di kalangan yang terbaik....

Yang sebenarnya, hidup ini bukanlah mengharapkan benda2 yang percuma semata2.... Tetapi bagaimana untuk menghargai dan mengucapkan rasa terima kasih dan bersyukur itu.... 

I'm OK !!!


Alhamdulillah, Hari ni saya ok2 saja.... :)

Monday, 1 January 2018

Bersiaran Dari Meja EDITOR

As salam wbt....
HAPPY NEW YEAR......

Alhamdulillah.... Permulaan Tahun baru.. Still alive... Tudia ayat....Last year... Ok tak? On and off as usual... Ada yang ok dan ada yang kurang.. Kesihatan kurang... Tapi hidup lagi ni.. Alhamdulillah....

Baru sempat bersiaran ni... Nak story TB yang lepas2 pun macam tak best dah kan? So, tengoklah nanti macam mana... Tapi untuk hari ni memang nak update...

Ya... Cik M tukaq unit lagi... Mula di Unit ni pada 04/12/2017... Mai je, terus kena ubah tempat.. Just imagine dari level atas nak turun ke bawah... Without lift ok... But, tq so much to my x-staff a.k.a Rujukan dan Multimedia yang banyak membantu dalam proses angkut barang.. Pastu ada staff lain yang tolong kemas susun atur perabot dalam bilik ni.. Ubah meja, almari, kosi, settee... Macam2 laaa.... Dan ada jugak yang tolong hias board, bagi pendapat... Yang lain2nya Cik M kemaih laa sikit2... Macam nak patah pinggang rasanya... Lepas tu Cik M cuti panjang 2 weeks... Nah hai... Ambik ko.... 

Dan sekarang baru sempat apdet..... Dan Cik M la ni kat Unit Sirkulasi dan Media... Staff Cik M 11 orang.... Alhamdulillah.... Ni dah start masuk keja... Hari pertama kemaren... Hari ni hari kedua.. Rasa tenang sikit..... Walaupun dah masuk awai bulan 12 tapi rasa still baru sebab lepas proses mengemas tu cuti lama pulak... Sopa cuti menunaikan umrah pulak... Alhamdulillah.. Ada rezeki.. Coming.. Coming.....








































Bab nak selesakan bilik kerja ni.. Memang Cik M particular sikit.. Sebab selain kat umah, sinilah tempat cari ilham... Kalau di ofis rasa tak sonok, macam mana nak happy buat keja kan? Koleksi macam kat bawah ni pun, rasanya simpan masa mula keja dulu.. Keja di sini pun dah lebih 15 tahun.. Unit pun dah merata pi... Kiranya kalau ada anak pun.. Nak PT3 dah laa tahun ni... Hahahaha.... Maklumlaa kawen lambat.. Kikiki... La ni ada anak 3 orang dah... Tapi kecik2 lagi... Hahahaha... Kadang2 benda2 macam ni laaa yang membuatkan kita terkenang2 dan menghargai sesuatu yang dah lama berlalu.. Sentimental dak jiwa Cik M?






































Anak2 kucing ni, Cik M beli masa pi Bandung baru2 ni.... Haa.. Banyak trip obesea last year yang Cik tak sempat buat travelog pun dalam BLOG ni... Masa dok Reference dulu, Cik M bz gila... Bukan kata la ni tak bz, tapi la ni sebab Cik M bijak bahagi masa dah kot sikit2... Hahaha... Boleh gitew??... Dak laaa... Boss letak Cik M kat sini sebab dah senior sikit... Kena jaga servis hat deal dengan orang... So, alhamdulillah... Ingat senang ka Cik M nak cari mood macam ni... Payah amat... Hidup kena diteruskan as usual kan?






















































































Ehhhh... Tengok kat atas tu... Koleksi FM Cik M... Ada sapa nak tambah lagi dak? Mostly kawan2 yang bagi, ada yang famly bagi, ada KEKASIH HATI bagi.... Hahaha... La ni tak dak sapa dah laa... Tua2 sapa pun xmau... Dulu muda lain laa... Tak mau pun tak pa... Hati orang mana boleh nak paksa2 kan? Nak cari kekasih hati ni termasuk dalam azam new year dak? Tak tau laa.. Ada tu ada laa... Tak dak, dok laa macam ni ja... Cuti2 anak2 balik mai... Bulehlah jugak isi masa kelai ngan depa kan??? Hihihi...

Pokok kaktus tu plak Cik M beli masa pi Cameron Highlands September lalu.. Dulu kan, azam Cik M nak pi CH every year... Alhamdulillah... Sampai la ni pun masih lagi p setiap tahun... Cuma untuk tahun 2018 ni Cik M kurang pasti... Sayang nak pecahkan rekod kalau tak pi... Tapi, kudrat sekarang tak mengizinkan macam dulu lagi... Tengoklah nanti... Masih awal lagi untuk dirancang.... 








































Tudia.. Panjang bebeno ye... Sudahlah tu.. Nanti hampa pun bosan....... Kalau ada masa Cik M jenguk lagi laaaaa.....

Wednesday, 4 October 2017

Aku TAKUT

Hello Oktober !!!

Dedicated this song to myself.... Hahaha... Over hocay... But, dalam dunia ni tak perlu laa kot... Berserah hanya pada ALLAH... Semua itu datang dari ALLAH... Yang berkasih sayang pun, Allah jemput awal... Mungkin cara jemput tu dengan pelbagai kaedah... Disayangi, kehilangan dengan kematian... Yang hidup, diseksa hatinya.. Didera perasaannya...

Tapi lagu ni, bagi sang Pencinta mesti akan terasa ingin mengawal dan bila diri dikawal terlalu ketat dan kuat terasa macam dikongkong... Bila dikongkong terasa ingin melepaskan diri dari kongkongan... Tapi bila tiada, terasa lebih baik dikongkong dari tiada sapa2... Kan??? 

Manusia ni fitrahnya memang begitu, serba serbi tak kena... Senangnya, kita perlu berpegang pada qada' dan qadar Allah.... Kalau datang, sambutlah sebaik mungkin tapi jangan sampai menyusahkan diri sendiri, kalau ianya berlalu pergi meskipun sakit yang kita rasa, belajarlah menerima dengan tenang.. 

Mungkin sehari dua kita menangis, sebulan dua, setahun dua, yang pastinya walaupun sukar nak lupa, kita still lagi dapat menjalani kehidupan seharian dengan kadar2 biasa seperti kehidupan yang sebelum kita mengenali seseorang itu... Hahaha... Haipppp... Terjadi kat diri sendiri ke? Kahkahkah..........


Boleh2... Uols boleh hayati jer lirik lagu ni.. Sedih jugak dengaq... Tapi air mata ni belum laa nak mengalir lagi... Sebabnya, walaupun luka lama tu tak sembuh2... Ingatan tu tak pudar2... Tapi biarlah Allah yang kita ingat... Sebab Allah nak kita selalu mengadu padanya.. Bukan pada insan yang mempunyai fitrah dan sifat sama seperti kita... Allah jugak yang menjaga aib kita.. Tak siapa yang tahu baik buruk kita.. Kisah silam kita... 

Beruntunglah orang yang berkasih sayang.... Yang mempunyai insan2 tersayang.. Disayangi... Tapi kalau ada senasib yang tiada bahu untuk direbahkan, kembalilah pada yang SATU.. Yang Maha memberi... Yang menciptakan kita dengan sebaik mungkin... 

Mungkin Allah tak berikan kita kasih sayang di dunia seperti orang lain... Tapi Allah berikan kita kesihatan, berikan kita dapat menjalani life dengan seadanya.. Itu sudah dan sangat memadai... Kita mengharapkan kasih sayang dari insan itu, dan tidak berbalas.. Tapi Allah berikan dan gantikan dengan orang lain dan kita pula tidak mampu untuk menghargainya.. Sama jugak kan situasinya... 

Amin... Amin... Walaupun kadang2 hati ni terlalu rapuh.. Namun, air mata ini masih mampu bertahan... Kaki jugak masih boleh terus melangkah....

Allahuakhbar....

Coretan sepi di laptop ijau... I miss u.. Miss u so much....