“THE WORLD OF MINE 2” ADALAH KESINAMBUNGAN DARI “THE WORLD OF MINE” (http://mmasreena78.blogspot.com/) YANG PERTAMA... MEMAPARKAN SEBAHAGIAN DARI KISAH DAN PERJALANAN HARIAN SAYA... DI RUANGAN INI SAYA PAPARKAN KISAH SUKA DAN DUKA HIDUP SAYA... SEMUA KENANGAN SAYA LAKARKAN DI SINI SEBAGAI RUANGAN PALING RAPAT DENGAN SAYA.. ANDAINYA TIADA LAGI TITIPAN DI SINI... MAKA.. BERAKHIRLAH PERJALANAN HIDUP SAYA... SEGALANYA DI SINI...

LIFE ~ LOVE ~ LAUGH

~ VISIT ME ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

.: FOLLOWERS :.

Monday, 28 May 2018

Salam 12 RAMADHAN 1439H

Salam 12 Ramadhan 1439H.... 

Dok tengok ejaan yang betul untuk Ramadhan ni adalah RAMADAN... Tapi sedap lagi menulis RAMADHAN... Kan? Xpe, yang penting bunyinnya sama ja....

Okeh... Nak mula buat repot MS ISO ni... Bukan BUNTU cuma agak TEPU... Hihihihiii... Ambik feel... Ambik mood dulu... Baru lepas baca YASIN.... Esok cuti WESAK DAY tapi repot ISO kena submit the following day, nak bawak balik keja kat umah macam tak syok sebab mood nak mengemas raya agak berkobar walaupun this year i tak de baju raya... Baju buat awai so pakai pun awai.. Hahahaha....


Tahun ni, Cik M x lahh over as usual macam last2 year... Tak de juadah yang dok rajen apdet macam zaman muda belia dulu... Sebabnya dah tua kot so agak bijak laa sikit... Hahaha... 

Dak laaa... Yang sebenaqnya tak rajen... La ni kemudahan banyak pun tak bopa rajen... Bulan posa tahun ni, keja dok beratoq macam2... Bila nak tengok... Kat umah pulak, malam lena awai... Sedaq2 pagi dah... Baguih jugak laa buleh lena... Kalau xleh lena pun masalah jugak kan???

Ok laaa... Just singgah sat nak jot down... Nak sambung buat report keja odit ni... 

Untuk semua kawan2 dan hat yang jenguk dalam ni... Selamat Menjalankan Ibadah PUASA ya.... Alhamdulillah... Moga gembira di samping insan2 tersayang....

Tuesday, 22 May 2018

It's My BIRTHDAY GIFT

Hai... Happy FASTING dear readers....

May is the month of celebrating my BIRTHDAY... Tahun ni... Celebrate yang tak disangka2... Ada suka duka di sebalik Mei ni... Tapi kena moved on laah kan? Memang sekarang ni tak rajin sangat nak apdet dalam BLOG ni.. Cuba2 jugak mencari kerajinan tapi selalunya jarang kunjung tiba... Macam2 flow nak kena redah... Nak bukak laptop kat umah pun... Becinta gila....

By the way, for this year.. I really appreciate my family, my staff, friends dan semua2 laaa....

Tq untuk geng lepak dulu2 yang celebrate my birthday awai 2 hari kat BLACKWOOD dan belanja cake.. Tq kat Aton n my family sponsor penginapan semalaman kat ROCKBUND FISHING CHALET @ Lumut selama 1 malam dan belanja makan, jumpa anak2... dan segalanya... Tq untuk staff sebab plan makan2 kita menjadi... Tq to sahabat SAZALINA ISMAIL for the sebijik BROWNIES cake yang sangat sedap... Tq untuk my two ladies gojes BFF yang hadiah kan akak tudung NAELOFAR sampai 4 helai... Akak dah lama pakai tudung RM10 ja hokay... Kihkihkih....

Oklah.... Untuk semua2 yang ucap, bagi hadiah dan segalanya... Tq so much... I really deeply appreciate it... Yes... I am 40... But still look young right??? Hahahaha....




















Wednesday, 11 April 2018

Hai APRIL... Isu WEDNESDAY

Dugaan itu kadang-kadang menginsafkan...

Depan meja ofis.. Dalam bilik yang xbopa nak sejuk... Tak laa jugak panas sebab kipaih bukak ja walau xkuat... Ekon besaq bilik kecik so bilik hat xbopa nak besaq ni tak laa terasa ekon ni... Ehhh apa iols cakap ni?



















APRIL dah kan? Banyak yang xdan nak letak dalam ni... Keje makin bz, tak tau buat apa tetiba kena balik umah... Sebab dah kol 6... Hahahaha......

Tengok ataih meja keja ni... Semaknya... Dok bertagak2 nak mengemaih... Tapi xterkemaih pun... Pemalasnya... Balik umah, makan lena... Makan lena.... Dahsyatnya hang nih....

Isu RABU? Sebab mengundi rabu kan? Toksah lah dok masuk bagi pendapat dalam media sosial... Nama pun undi adalah rahsia... Hampa kadang2 memang xhabaq hampa undi apa dalam tu.. Yang habaq terang2an tu tak pa laa... Sebab dia dah confident parti yang dia pegang kan? Ni hat dok ngutuk sana sini... Xhabaq undi mana tapi dok mengutuk sana sini orang pun boleh tau... So hampa dikira cerdik ka dak tu?

Mai time nak mengundi dok canang macam2... Hat Kerajaan bagi hampa terima... Pastu keja Kerajaan... Kalau rasa sapa tadbir tak betoi, doakan ja laa moga Allah bukak pintu hati kita pilih yang benar... Dan jugak bukak hati pemimpin kita untuk bawak kita ke jalan yang benar... Ya lah.. Kita bukan malaikat pun kan??

1 ja yang penting... Kita diajar untuk berterima kasih.. Balas budi orang yang berbudi pada kita... So, praktikkan untuk undian kita jugak... Kalau rasa rugi nak cuti 2-3 hari... Macam mana nak hidup dalam pentadbiran yang salah dalam tempoh 4-5 tahun akan datang... 

Saya ni mungkin tak bijak berpolitik... Tapi xnaklah negara tercinta jadi PORAK PERANDA... Hebatkan Malaysia!!! Hampa nak orang nampak hampa hebat... Tapi diri sendiri pun kadang2 tak betoi tapi nak pulak kritik orang len.....

Sunday, 25 February 2018

Cik M Punya Mood CUTI Tak Coming2 Lagi...

Hai readers... Assalammualaikum wbt...

Esok Cik M keja last day untuk Februari ni... So, jumpa balik nanti on March... Inshaa Allah jika umoq panjang... Kalau Allah mengizinkan kesihatan yang baik2 jer... Mudah-mudahan..... Kita pasti akan bersua lagi dalam coretan ruangan ni nanti... Sampai laaa hampa jemusss... Cemusss....



Beg kosong ja ni.... Dok tengah kelaih2 beg mana 1 nak bawak.... Tak berkemas apa lagi, baju pun xiron semua lagi... Tak tau apa nak bawak.. Asyik ulang2 baju yang sama ja... Hahahaha..... So, hampa jangan laa dok kata Cik M tak menyalin baju ka apa ka... Hat tu ja yang ada pun... Kahkahkah..... 

Ok bye.... Nak sambung buat keja... Nak tinggai ofis lama ni.... Seminggu gak laa... Jenuh nanti masuk balik keja bederet.... Dereekkkk macam bz sangat kan? Hahahahaha..........



Monday, 5 February 2018

When You LOVE Ur SHELF

Sejak semalam lagi, after balik dari keja rasa letih sangat.. Sedangkan apa laa sangat dengan tugasan keje di pejabat yang dok di gedung ilmu tak perlu berpanasan macam orang lain... Tapi letih sangat.. Perlu additional supplement lagi agaknya...

Pagi tadi, sampai ofis awal dari kebiasaan... 7.50 am dah sampai... Slalu on d dot kol 8 atau kadang2 terlebih.. Hahaha... Sorry bos.... 

Rasa macam dalam mata ada bintang2 berkerdipan... Peluh mula mengalir lesu, rasa panas... Dok fikir, kalau gagah jugak keluar pi makan, takut rebah satgi.. Jenuh pulak orang nak kena usung dugong ni.... Hahahaha....




But, today ALHAMDULILLAH..... Berjaya jugak siapkan susunan terperinci rak.. Dah masuk bulan kedua baru settle... Siap tampal ke rak... Tu lah, bila rak kemas rasa kepala yang berserabut pun hilang kesesakan dia.... Ehh... Apalah yang nak diserabutkan sangat....

Sunday, 4 February 2018

Hi FEBRUARY 2018


Bismillahirrahmanirrahim....

Kejapnya dah melangkah ke Feb..... Meaning 2nd month dalam year 2018... Hari ni dalam FB ada TB kisah ke Bali last 5 years.... Perbezaan yang amat ketara dalam masa 5 tahun ni.. Hahaha.... 

Ok Mood nak buat keja dah mai dah... Just to drop here nak say Hi jer.... Babai... Nanti kita ketemu lagi yer dong...