“THE WORLD OF MINE 2” ADALAH KESINAMBUNGAN DARI “THE WORLD OF MINE” (http://mmasreena78.blogspot.com/) YANG PERTAMA... MEMAPARKAN SEBAHAGIAN DARI KISAH DAN PERJALANAN HARIAN SAYA... DI RUANGAN INI SAYA PAPARKAN KISAH SUKA DAN DUKA HIDUP SAYA... SEMUA KENANGAN SAYA LAKARKAN DI SINI SEBAGAI RUANGAN PALING RAPAT DENGAN SAYA.. ANDAINYA TIADA LAGI TITIPAN DI SINI... MAKA.. BERAKHIRLAH PERJALANAN HIDUP SAYA... SEGALANYA DI SINI...

LIFE ~ LOVE ~ LAUGH

~ VISIT ME ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

.: FOLLOWERS :.

Wednesday, 4 October 2017

Aku TAKUT

Hello Oktober !!!

Dedicated this song to myself.... Hahaha... Over hocay... But, dalam dunia ni tak perlu laa kot... Berserah hanya pada ALLAH... Semua itu datang dari ALLAH... Yang berkasih sayang pun, Allah jemput awal... Mungkin cara jemput tu dengan pelbagai kaedah... Disayangi, kehilangan dengan kematian... Yang hidup, diseksa hatinya.. Didera perasaannya...

Tapi lagu ni, bagi sang Pencinta mesti akan terasa ingin mengawal dan bila diri dikawal terlalu ketat dan kuat terasa macam dikongkong... Bila dikongkong terasa ingin melepaskan diri dari kongkongan... Tapi bila tiada, terasa lebih baik dikongkong dari tiada sapa2... Kan??? 

Manusia ni fitrahnya memang begitu, serba serbi tak kena... Senangnya, kita perlu berpegang pada qada' dan qadar Allah.... Kalau datang, sambutlah sebaik mungkin tapi jangan sampai menyusahkan diri sendiri, kalau ianya berlalu pergi meskipun sakit yang kita rasa, belajarlah menerima dengan tenang.. 

Mungkin sehari dua kita menangis, sebulan dua, setahun dua, yang pastinya walaupun sukar nak lupa, kita still lagi dapat menjalani kehidupan seharian dengan kadar2 biasa seperti kehidupan yang sebelum kita mengenali seseorang itu... Hahaha... Haipppp... Terjadi kat diri sendiri ke? Kahkahkah..........


Boleh2... Uols boleh hayati jer lirik lagu ni.. Sedih jugak dengaq... Tapi air mata ni belum laa nak mengalir lagi... Sebabnya, walaupun luka lama tu tak sembuh2... Ingatan tu tak pudar2... Tapi biarlah Allah yang kita ingat... Sebab Allah nak kita selalu mengadu padanya.. Bukan pada insan yang mempunyai fitrah dan sifat sama seperti kita... Allah jugak yang menjaga aib kita.. Tak siapa yang tahu baik buruk kita.. Kisah silam kita... 

Beruntunglah orang yang berkasih sayang.... Yang mempunyai insan2 tersayang.. Disayangi... Tapi kalau ada senasib yang tiada bahu untuk direbahkan, kembalilah pada yang SATU.. Yang Maha memberi... Yang menciptakan kita dengan sebaik mungkin... 

Mungkin Allah tak berikan kita kasih sayang di dunia seperti orang lain... Tapi Allah berikan kita kesihatan, berikan kita dapat menjalani life dengan seadanya.. Itu sudah dan sangat memadai... Kita mengharapkan kasih sayang dari insan itu, dan tidak berbalas.. Tapi Allah berikan dan gantikan dengan orang lain dan kita pula tidak mampu untuk menghargainya.. Sama jugak kan situasinya... 

Amin... Amin... Walaupun kadang2 hati ni terlalu rapuh.. Namun, air mata ini masih mampu bertahan... Kaki jugak masih boleh terus melangkah....

Allahuakhbar....

Coretan sepi di laptop ijau... I miss u.. Miss u so much.... 

Tuesday, 8 August 2017

Janji Ko BAHAGIE....

Ya... Sedap lagu ni....


Korang RASE????

Adeihh laa..... Sudah2 laaaa... Kang kalau kate tak skolah tinggi marah pulak... :P Bukan apa takut at last malu kat diri sendiri jer... Kan?.. Bawak2 laa bersabaq ye....


Wednesday, 2 August 2017

Introducing Our New Family ~ Little Boy MUHAMMAD RIFQI MOHD BISMIL

Alhamdulillah.... Bertambah lagi seorang anak saudara Cik M... Welcome sayang Muhammad Rifqi bin Mohd Bismil.... Ni anak CIk M yang ke 3.. Dapat dah boy....

Lahir pada 25 Juial 2017 (Selasa), jam 1.35 pm, ceaser... Ceaser sebab emergency... Doc cakap jantung baby dah lemah.... Tapi alhamdulillah... Semua selamat dan baby pun.. Nondia.. Semangat... Berat 3.44kg....

Nanti Cik M story lagi sebab kali ni nama RIFQI tu pun idea dari Cik M gak.. Bangga aih... Hahahah..........Sekejap jer Maklong dah ada anak 3... Alhamdulillah....












Baby Rifqi dah luruh pusat.. dah cukur rambut pada hari ke-8... Iaitu pada 1/8/2017....

Thursday, 20 July 2017

Tuesday, 6 June 2017

AYAH.......... Hias RUMAH Ayah........

Tak tau sebab apa Nisan ayah jatuh... Beranggapan baik.. Mungkin saudara2 sebelah menyebelah jiran ayah datang melawat saudara depa,, masa nak bangun, pegang nisan ayah dan tercabut... Walaupun kuat sebenarnya binaan yang tertanam dalam tu... Dan usia pun dah lama... Apa2 pun... Seelok2nya mohon maaf atau kalau tak mampu betulkan semula pun, kena khabarkan pada penjaga kawasan di situ... Kan????



















Tapi Isnin baru2 ni Aton dah minta tolong kawan2 dia tolong... Kebetulan time tu nak suruh penjaga kawasan tu buat pun tak nampak rupa... Mungkin jugak ayah nak umah berhias baru.. Nak raya kan?

Harap2 ayah suka dengan rumah baru ayah ni... Walaupun tak berubah tapi ikhlas untuk ayah..........

























































































Alhamdulillah... Dah siap......... Nanti cari pokok untuk cantikkan rumah ayah ni ya........ Ayah... 2017 ni dah masuk tahun ke 11 kami tak dapat beraya dengan Ayah... Cucu2 Ayah pun tak penah jumpa Ayah... Ayah tentu tau.. Cucu2 Ayah dah nak masuk 3 orang.... 

Al-Fatihah untuk Ayah.....