“THE WORLD OF MINE 2” ADALAH KESINAMBUNGAN DARI “THE WORLD OF MINE” (http://mmasreena78.blogspot.com/) YANG PERTAMA... MEMAPARKAN SEBAHAGIAN DARI KISAH DAN PERJALANAN HARIAN SAYA... DI RUANGAN INI SAYA PAPARKAN KISAH SUKA DAN DUKA HIDUP SAYA... SEMUA KENANGAN SAYA LAKARKAN DI SINI SEBAGAI RUANGAN PALING RAPAT DENGAN SAYA.. ANDAINYA TIADA LAGI TITIPAN DI SINI... MAKA.. BERAKHIRLAH PERJALANAN HIDUP SAYA... SEGALANYA DI SINI...

LIFE ~ LOVE ~ LAUGH

~ VISIT ME ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

.: FOLLOWERS :.

Thursday, 20 July 2017

Tuesday, 6 June 2017

AYAH.......... Hias RUMAH Ayah........

Tak tau sebab apa Nisan ayah jatuh... Beranggapan baik.. Mungkin saudara2 sebelah menyebelah jiran ayah datang melawat saudara depa,, masa nak bangun, pegang nisan ayah dan tercabut... Walaupun kuat sebenarnya binaan yang tertanam dalam tu... Dan usia pun dah lama... Apa2 pun... Seelok2nya mohon maaf atau kalau tak mampu betulkan semula pun, kena khabarkan pada penjaga kawasan di situ... Kan????



















Tapi Isnin baru2 ni Aton dah minta tolong kawan2 dia tolong... Kebetulan time tu nak suruh penjaga kawasan tu buat pun tak nampak rupa... Mungkin jugak ayah nak umah berhias baru.. Nak raya kan?

Harap2 ayah suka dengan rumah baru ayah ni... Walaupun tak berubah tapi ikhlas untuk ayah..........

























































































Alhamdulillah... Dah siap......... Nanti cari pokok untuk cantikkan rumah ayah ni ya........ Ayah... 2017 ni dah masuk tahun ke 11 kami tak dapat beraya dengan Ayah... Cucu2 Ayah pun tak penah jumpa Ayah... Ayah tentu tau.. Cucu2 Ayah dah nak masuk 3 orang.... 

Al-Fatihah untuk Ayah.....

Sunday, 4 June 2017

Merdunya ALUNAN Itu

Alunan DOA QUNUT NAZILAH tu membuatkan Cik M rasa sayu sangat... Meruntun-runtun jiwa dan perasaan ni.... Dah masuk hari ke 9 berpuasa... Pejam celik pejam celik sat sangat rasanya waktu ni berjalan.... Bagaikan tak menghiraukan apa yang perlu dikejar... Tanpa menunggu sesaat pun....

Sempat blog walking blog orang2 yang Cik M sendiri pun tak kenai... Sonok tengok orang update dan berceloteh dalam blog.. Dan saat tu membuatkan Cik M rindu zaman Cik M gila menulis blog dulu2.... 

















Walaupun x semeriah dulu.. Pasti ada yang ingin disampaikan dan ingin dikongsi..... Moga akan datang sifat kerajinan itu.... Maklumlah... Sejak font kecik tak dapat mendalami kemampuan mata ni... Langkah dan gerak jari jemari semakin terasa longlai.. Dan adakalanya langsung tidak mempunyai rentak....

Ayah... Rindu kat Ayah........... Dan tiba2... Rasa panas ja di kelopak mata....

Wednesday, 31 May 2017

Bulan POSA Mai Lagi

Bismillahirrahmanirrahim....

Hai hampa semua.... Cak! Eh dah masuk bulan posa balik dah no.. Sat ja kan? Pi teraweh dak? Kalau ada masa dan kelapangan tu pi laa yaa... Dak pun, boleh ja buat kat umah... Macam2 cara la ni untuk menimba ilmu.. Mencari pahala berlipat ganda....











Tuesday, 23 May 2017

Todays POST

Last day bengkel for today.. After 3 hari memerah otak (konon sangat) untuk review balik doc MS ISO... Cik M rindu dah kat anak2... Cuti sekolah kan minggu depan? Tapi tak larat laa nak ambik depa.. Depa satgi ajak jalan merata.. Posa kot sayang2 oiii.. Mana nak larat kuar pi mana2 kan???


Last before buat rumusan penutup Bengkel jam 3 petang... So, masih ada banyak masa lagi... Lepak kat ofis... Teringat nak hapdet something... Rindu kat anak2.. Sunnguh... Kalau depa ada best jugak... Ada yang buleh tolong picit kepala... Tolong pi ambik ayaq...  Paling sonok... Tulong perabeh det... Hahahaha...

Missing someone? Ofkos laaaaa... Tak kan nak story kat hampa? Hahaha...

Ok till then... Nak prepare apa2 yang patut lak naaa...... 

Jom baca blog orang.. Tengok depa melancong mana2... Last trip for this year maybe nak ke Bandung plak... Wei.... Cik M xpenah p Bandung kot... Hahaha.... Kesian dak?? Sangat kesian kan??? Hahaha..... 

Babai weih........

Wednesday, 17 May 2017

My BIRTHDAY Year 2017

13 Mei 2017 - Saturday
Alhamdulillah... Setahun lagi peningkatan age.... This year... Tanpa segan silu nak habaq age iols dah menjejaki angka 39 yrs... Tua dah kan? Hahaha... Dalam age ni... Anak nak masuk 3 dah... Alhamdulillah.....

Kawan2 yang selalu bagi support.. Bagi kekuatan di kala down... Tq sayang2.... Dan kali ni banyak sangat seprais yang dapat.. Alhamdulillah... Masih ada yang sayang.....




13 Mei baru2 ni... Bawak mak makan kat ROTI CELARU ni.... Legend jugak tempat ni... Sekali sekala lepak2 dan makan2... Last year masa tarikh ni, iols satu famly ke CH... Tahun ni masing2 bz... So, lepak ja kat umah... Tapi dok berkira2 tahun ni banyak dah jalan2... Cuma tak sempat nak update dalam ni ja... Inshaa Allah kalau ada masa leh update, so biarlah rehat je kat umah kali ni... Walaupun ke CH tu adalah satu2nya acara wajib untuk schedule tahunan... Nanti lah pi pulak sebab ni pun dah nak masuk bulan posa kan?






















































































































































































































































Nak menaip satu2.. idea dah tak bopa bernas macam dulu dah.... Tq untuk famly dan untuk semua2nya... Saya sangat terharu atas apa yang Allah kurniakan... Terima kasih... Atas ingatan... Dan curahan kasih sayang itu.... Hahaha... Macam terskema plak ayat di situ... Kikikiki....