“THE WORLD OF MINE 2” ADALAH KESINAMBUNGAN DARI “THE WORLD OF MINE” (http://mmasreena78.blogspot.com/) YANG PERTAMA... MEMAPARKAN SEBAHAGIAN DARI KISAH DAN PERJALANAN HARIAN SAYA... DI RUANGAN INI SAYA PAPARKAN KISAH SUKA DAN DUKA HIDUP SAYA... SEMUA KENANGAN SAYA LAKARKAN DI SINI SEBAGAI RUANGAN PALING RAPAT DENGAN SAYA.. ANDAINYA TIADA LAGI TITIPAN DI SINI... MAKA.. BERAKHIRLAH PERJALANAN HIDUP SAYA... SEGALANYA DI SINI...

LIFE ~ LOVE ~ LAUGH

~ VISIT ME ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

.: FOLLOWERS :.

Friday, 19 August 2016

Sungguh Aku RINDU

Sungguh saya rindu... Tapi itu dulu.... After 2 years, kalau manusia lain berubah... Apatah lagi kita... Hi new life... Welcome to me...Ure almost welcome....



This Is Call "SITE VISIT"

17/08/2016 ~ Untuk tahun ni, sekali lagi saya jejakkan kaki ke sini... Hari tu, masa celebrate my birthday... Kali ni pijak lagi,,, Thanx pada yang sudi mengajak,,, Menemani.... Melayan karenah saya satu persatu... Biar pun nak muntah semasa mendaki ke sini... Semasa menuruni... Tapi masa yang terisi amat menghiburkan saya.......

Tq pada my RED HERO yang berjaya mendaki ke sini... Tapi tak drive sendiri so tak tau macam mana kekuatan dia.... :P






























































Tuesday, 9 August 2016

Just WANNA SAY...


Hidup ni... Bukan lama pun.. Hari ni ok... Esok xbopa ok.. Hari ni sedih... kecewa... Esok mungkin pulak kita ketawa... Hari ni marah... benci... Mungkin esok² kita jadi sayang... 

Betoi laaa kata orang... Sayang dan benci orang xleh la lebih²... Takut nanti akan tinggalkan kesan yang dalam di landasan hidup kita... 


Tapi, kita perasan dak? Slalu dengar ustaz atau sapa² dok cakap.. Allah tu uji hambanya mengikut atas kemampuan diri individu tersebut kan? 



Kita ni, jatuh bangun menangis ketawa semua dah bercampur baur... Dari mata cerah sampai mata pun dah kabur... Dari hati rapuh sampailah tumbuh tunas² kekuatan dan keteguhan yang baru... Tapi bukan semua yang perasan apa yang pernah kita lalui... Orang sekeliling hanya kadang² menyuarakan apa yang mereka nampak saja... Cuma janganlah mengeluh... Simpan baik²... Belajaq sabaq... Belajaq redha... 



Sampai masa... Allah pasti mengotakan janjinya... Patah tumbuh hilang berganti... Kalau xdiganti dengan yang setara pun... Who knows? Ada kebaikan yang lebih baik dari yang terdahulunya... 

So, jika rebah... Kembalilah bertatih, dan teruskan langkah... Parut luka mungkin masih bersisa... Tetapi, mungkin kenangan dari parut tersebutlah yang membuatkan kita mampu mengukir senyuman yang paling manis jika nak dibandingkan dengan yang terdahulu.... 

Terima kasih Ya Allah... Kerana masih menitipkan kesempatan dan insan² tersayang di sisi... Famili.. Sahabat²... Rakan sekerja... Insan² yang berada di 💜

Dan untuk arwah ayah... Terima kasih atas pelajaran yang sangat bermakna... Al Fatihah....

#nukilan rasa - Cik M, 08082016

Monday, 1 August 2016

MATA Kanan Saya !!!

Sebulan tepat tak berupdate dalam belog ni... Ade nampak habuk dak? Ntah2 sawang dah nampak macam kelambu dah.. Hahaha... Okeh!!! Selamat menyambut Bulan Kemerdekaan yaaa..

It's ok... Allah menguji atas kemampuan seseorang itu... Setiap kali hati tak mampu untuk mentafsirkan kegundahan yang ada.. Ada insan selain famly sendiri yang hadir... Terima kasih.. Terima kasih... Meskipun ungkapan ucapan ni dah terkeluar dari mulut sendiri, tapi jauh di sudut hati, saya sangat menghargainya... Alhamdulillah... Atas kasih sayang semua kepada saya... Bertanya khabar... Berkongsi kesedihan dan air mata... 

Lately ni sejak bulan puasa lagi, saya memang bz dengan hal ofis sehinggakan tak sempat nak jeling pun dengan pengajian... Ikhlas kata, my big porblem sekarang ialah hal pengajian ja.. Tapi, itulah cabaran utama... 

Nak story kisah sedih ni... Sebab, hal ni dah berbulan2 saya rasa... Penglihatan mata semakin hari semakin bermasalah... Dah jumpe optometris untuk cek balik kalau2 power mata naik... Tapi sama... Berkali2 mengharungi rasa kegelapan yang macam kurang cahaya... Mengajar kelas sambil berlakon seolah2 nampak... Dan akhirnya tanggal 29 Julai 2016 saya gagah jugak untuk menyerahkan diri untuk rawatan laser atas nasihat dari doc pakar.... Meskipun ianya tak sempurna lagi, namun saya masih lagi boleh mengukir senyuman... Meskipun ianya kelihatan biasa tapi di dalamnya siapa yang tahu kan?

Mata kanan..... Semoga ianya tidak terus merebak... Semoga saya terus tabah... Abaikan muka yang super duper natural beauty dari saya yang bersiaran langsung dari klinik pakar mata time ni... Tetap comei kan? Hahah... Janganlah stalk2... Kikikiki... Nampak dak mata kanan saya yang membesar? Hasil titik ubat untuk kembangkan anak mata belah kanan sebelum proses melaser.... 










Monday, 20 June 2016

Ramadhan 2016 ~ Day 15 ~ OVER Dak?

Hari-hari nak tepek menu... Bosan dan over dak? Hahaha...... Sebelum tepek menu... Tepek sekeping gambaq diri sendiri dulu.... Ok daaaa... Sila jamu mata.........
















































































Sunday, 19 June 2016

Ramadhan 2016 ~ Day 14 ~ Belanja SELPIAQ Sekepinnn...

Alhamdulillah... Dah menjengah 14 hari berpuasa... Over kan Cik M berselpiaq... Hahaha... Nampak sangat macam tak dak keja ka kat opis? Erkkk.... Hari ni berbuka berdua ja dengan mak... Cim M mula lah rindukan kedua2 anak Cik M yang nakai tu.. Kalau dak, tak menang mulut nak cakap dan bertempik... Huhuhu... 

Ok, dah masuk genap 2 minggu dah kan kita selamat menjalani ibadah puasa... Alhamdulillah, setakat sekarang masih penuh laa lagi... Syukur....

Tak nak celoteh panjang2.. Menu berbuka berdua dengan mak ni simple je laa.... Tapi sedap yakmat laa mak masak... Ngeeee....... Nyum2....























































Saturday, 18 June 2016

Ramadhan 2016 ~ Day 11 to 13 ~ Menu IFTAR Lagi...

3 hari punya menu... Di Alor Setar 1 hari... Di Jawi, Penang 2 hari... Alhamdulillah.... Rezeki yang sangat murah di bulan Ramadhan.... Sila jamu mata je lah dengan entry berantai ni... Hihihi..........