“THE WORLD OF MINE 2” ADALAH KESINAMBUNGAN DARI “THE WORLD OF MINE” (http://mmasreena78.blogspot.com/) YANG PERTAMA... MEMAPARKAN SEBAHAGIAN DARI KISAH DAN PERJALANAN HARIAN SAYA... DI RUANGAN INI SAYA PAPARKAN KISAH SUKA DAN DUKA HIDUP SAYA... SEMUA KENANGAN SAYA LAKARKAN DI SINI SEBAGAI RUANGAN PALING RAPAT DENGAN SAYA.. ANDAINYA TIADA LAGI TITIPAN DI SINI... MAKA.. BERAKHIRLAH PERJALANAN HIDUP SAYA... SEGALANYA DI SINI...

LIFE ~ LOVE ~ LAUGH

~ VISIT ME ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

.: FOLLOWERS :.

Wednesday, 16 January 2019

UolS Buat 10 Year CHALLENGE?


Sejak semalam lagi dok tengok dalam FB orang dok apdet gambar 10 year challenge... After siap hal submittion JD ke Unit Admin... Sementara nak cari mood nak settle keje lain yang masih tertunggak, so.... Godek2 laa baca blog lama.... Sambil tengok gambaq tu... Macam2 perasaan timbul... Muka pun sat2 merenung sambil tersenyum... Sat2 rasa happy bila imbas kembali kenangan dulu... Dan adakalanya rasa sayu mengenangkan kenangan2 dulu dan ada beberapa hajat yang tak kesampaian... Bukan saja tak kesampaian... Malah tak dapat balik kalau nak ulang kenangan tu pun....

Kadang2 terfikir..... Tak dak ka sedikit rindu pada diri ni??? Hati batu sangat ka??? Ka rindu tapi diam buat2 tak ingat? Hahaha... Perasan betoi laaaa... Sedangkan orang dah bahagia dengan life masing2..... Me?? Bahagia dak? Tak tau nak explain... I am TEPU.....

But... Jauh di sudut hati... Bila tengok gambaq sendiri dulu2... Rasa rindu sangat zaman tu.... Last ayat sebelum nak stop menaip ni.... Kalau rindu... Katakanlah.... :')

Sunday, 6 January 2019

Sila DEPA Tangan!!!

Happy Sunday!! Hari Ahad Kedah tak coti!!!

Dalam dok pikiaq guna otak yang dah tak bopa geliga ni... Amboi... Macam laa dulu tu geliga sangat... Hahaha... Sambil dok bagi rasa bosan dengan gugel blog orang dan tengok travelog orang pi jalan sana sini... (Ehhh tu kan salah satu teraphy laa for me!!)... Terdetik hati meqela ni nak snap gambaq... Capai henpon teruih snap.... Maklumlaa la ni kan henpon semua banyak filter hat korang leh sekat dari wajah asal di depan... So apa lagi... Jom try selpi.....



















Serius!! Tak penah snap gambaq tangan panjang macam ni... Saja laa nak try... Nampak udoh ka dak... Hahaha... Ok tu ja nak habaq... Nanti buat entry lain plak..... Saja nak ambik mood nak sambung keja ja... Jom sambung balik keja... Belambak aiii.... 

Monday, 31 December 2018

MENANG !!!


tidak terduga waktu ini kan tiba
jelas di minda gambaran yang pertama
cukup semua tutur dan caramu
kau panah hatiku

tangis dan tawa semuanya bersama

bagai udara ku perlukan sentiasa
ku putus kata hidup tanpa kamu
bukan yang ku mahu

sedia ku terima dirimu seadanya

setia menjagamu untuk selamanya
sedia ku diduga ku berani kerana
telah ku menang kamu

bertahun lama mengenal hati jiwa

retak berjuta tetap satu semula
ku putus kata hidup tanpa kamu
bukan yang ku mahu

sedia ku terima dirimu seadanya

setia menjagamu untuk selamanya
sedia ku diduga ku berani kerana
telah ku menang kamu

jangan bimbang

ku sediakan semua kau takkan hilang arah
jangan bimbang
ku kan jadi yang terbaik untukmu

sedia ku terima dirimu seadanya

setia menjagamu untuk selamanya
sedia ku diduga ku berani kerana
telah ku menang kamu

sedia ku bersama dirimu selamanya

telah ku menang kamu
oh telah ku menang kamu

Monday, 24 December 2018

2018 Yang Bakal Ditinggalkan....


Bismillahirrahmanirrahim....

Oh ya? Gambar di atas... Gambar anak sulung saya yang create finger bear tu... Sebenarnya letak kat jari tapi Maklong dia ubah letak kat pensil... Cute kan???

Nak story sikit, plan lepas balik dari Terengganu masa bulan 10 hari nak apdet kisah percutian tu... Tapi tak apdet... Pastu bercuti lagi Peang, di Langkawi... Tak apdet jugak... Kuasa FB laa ni... Semua nak apdet dalam tu... Nak kata kekangan masa sangat tu... Tak laa jugak... Mungkin la ni banyak berehat dari menaip.... Hahahaha... Dalam FB tekan dengan jai jer terus masuk... Tapi dalam blog ni, perlukan penelitian dan jalan penceritaan... So lama2 terkubur begitu saja... Harap tahun 2019 ni nanti.. Rajin2 laa... Sebab banyak lagi tempat yang nak dilawati... Inshaa Allah.....

Selamat tinggal 2018... Banyak kenangan pahit manis, suka duka, ceria hiba.... Dan selamat datang 2019 yang diharapkan lebih indah, bermakna, ceria dan penuh hal yang manis2 dah laaa....

Ada kenangan yang masih terpahat kuat di ingatan... Dan ada jugak yang terus tak ingat apa2... Tapi 2018, banyak perkara yang dah boleh moved on... Alhamdulillah.......

Syukran....

Wednesday, 24 October 2018

12102018 - TERENGGANU DAY 02 ~ Warong POK NONG, Kami Makan CELUP-CELUP Tepung !!!


Okeh.. Kali ni bagi tuan blogger interprem sat.... Tempat yang memang nak sangat sampai... Sebab ramai review kata tempat ni cantik.... So bagi laluan Encik Waze cari lokasi dan bawak kami ke destinasi seterusnya di WARUNG POK NONG... Nanti uols gugel sendiri laa naa... Sure jumpa dia bawak mai sampai depan kedai....

Muka pun selebet gila.... Abeh dah bedak semua... Gincu lagi laa tak kelihatan... Hahaha.... 
























Sesampainya di sini, saya dapat lihat orang beratur panjang nak menikmati ikan, udang, sotong celup tepung di earung tepi pantai tu... Patutlaaa depa inform kata kena beratur yang adakalanya ambik masa 1 - 2 jam.. Fuhhh... Lama sungguh no..... 

Tapi tak kisahlah.. Suasana deruan ombak dia yang kuat tu boleh membuatkan hati ni tenang sangat... Ditambah lagi dengan sapaan angin... So membuai rasa ketenangan sungguh.......








Humaira siap leh nyanyi2 lagi... Dia memang suka nyanyi... Berbanding kakak yang lebih suka menari... Skolah pasti tapi menari LATIN beb!!!... Bab menyanyi Maklong leh ajaq... Kalau menari Maklong surrender..... Bab nyanyi Maklong suka... Orang kata sora maklong sedap... Kahkahkah... Puji p laaa... Bukan ada orang lain nak puji kan??














































































Lepas puas melayan anak2 dua beradik ni, Eimien pangge sebab order kami dah siap... Heran sebab cepat.. Time tu dah lewat petang... Cuba tengok 2 beradek tu... Nak POW Maklong lagi laa tu... Kena lagi... Hahaha...

So, hari tu... hari yang last kami berjalan untuk hari ke2 di KT.. Time maghrib kami balik semula ke Homestay... Time kat sini waktu tengah makan hujan turun lebat... 

Alhamdulillah... Sempurna itinerary kami untuk 2nd say di KT.... 

Kita move pulak untuk the next day........... 































































12102018 - TERENGGANU DAY 02 ~ Gift & Sourvenir SHOP @ TTI

As well as dapat wak balik sebinier yang kecik2 pun jadi laaa... Saya memang gila dengan FRIDGE MAGNET (FM)... Suka buat collection sejak dulu lagi sebab tu laa office ni dah macam kindergarden....... Hahaha.....

So, price barang2 cenderehati memang ok sangat.... Kalau nak dibandingkan dengan tempat2 lain... Sini harga pun macam kat pasar2 ja... Boleh beli... Tak menyeksa duit poket sangat laaa......






































Gambaq mommy kat ataih tu wajib ambik... Kami takut mommy kami murka.... Pesyen tudung senget tu adalah trademark... Hahaha... Sorry naa mak.........

So hampa layan jaa laaa gambaq2 dalam ni.........
































































































































































































12102018 - TERENGGANU DAY 02 ~ Taman MONUMEN @ TTI

Last stop kat TTI ni... Actually, seharian kami kat sini... Dah letih... 

Saya dah penah mai sini beberapa tahun lepas... Silap2 dah 10 tahun apa... Time tu TTI ni masih baru dan rasanya CRUISE kat sebelah tu pun belum ada.... Kalau dah ada time tu sure laa pi kan... Confuse kejap.... Tapi kalau tak datang sini macam tak sah nak bawak depa... So, masuk sekali lagi....

Tiada apa2 perubahan... Malah yang nampak banyak bangunan yang dah tak cantik macam dulu lagi.... Sebab dah lama... Dan ada jugak yang dah runtuh dah tak leh masuk....

Cuma... PASSPORT ni time dulu saya mai... Rasanya tak dak lagi kot.... 





















Kakak Batrisya ajak maktok snap gambaq dalam ni... Maktok menurut jaaa... Hahaha.... Kalau masa mai sini Makngah join sekali, sure gambaq Maklong penuh camera dah.... Seb bek.... Tukang ambik gambaq tak dak......














































Kami ambik BUGGY car ni dengan kadar sewaan RM64... Sebab mak tak larat nak jalan tawaf dalam Taman Monumen ni.... Sebenarnya bukan mak saja, iols pun malas... Hahaha... Mula2 kale kuning... Dipertengahan jalan rosak pulak tersemput-semput... Maklumlaaa muatan berat kan.... So adik yang drive ni tukaq keta buggy ni time kami masuk melawat Taj Mahal.....



























































Uols boleh jugak naik TRAM sebenarnya... Dengan bayaran RM5 perhead... Tapi kalau nak lebih privacy, boleh ambik BUGGY... So kakak dan adek tumpang bergambar jap kat TRAM yang kebetulan stop nak turunkan pengunjung di tempat yang sama dengan tempat kami stop.....























Sebenarnya saya banyak jugak ambil gambar koleksi dalam monumen yang kami boleh masuk.... Tapi tak aplod laa dalam ni... Kalau aplod semua, yang baca blog ni time bila nak p sendiri kan??? Hahaha... Tak laaa... Banyak sangat gambar... So masukkan yang mana terlintas je laaa....









































































Tak ke semua monumen yang saya masukkan dalam ni... Cuma masa dok sembang2 dengan adik yang drive BUGGY car ni... Dia cakap jumlah semua monumen yang terdapat dalam taman ni ialah 22 monumen... Kalau jalan kaki nak ke satu-satu tempat tu penat jugak laaa.... 

Dulu masa 1st time saya ke sini memang saya jalan kaki.. Time tu gagah perkasa lagi beb... La ni dah mereput... 

Yang penting, alhamdulillah... Memang penat... Tapi hepi sangat...........