“THE WORLD OF MINE 2” ADALAH KESINAMBUNGAN DARI “THE WORLD OF MINE” (http://mmasreena78.blogspot.com/) YANG PERTAMA... MEMAPARKAN SEBAHAGIAN DARI KISAH DAN PERJALANAN HARIAN SAYA... DI RUANGAN INI SAYA PAPARKAN KISAH SUKA DAN DUKA HIDUP SAYA... SEMUA KENANGAN SAYA LAKARKAN DI SINI SEBAGAI RUANGAN PALING RAPAT DENGAN SAYA.. ANDAINYA TIADA LAGI TITIPAN DI SINI... MAKA.. BERAKHIRLAH PERJALANAN HIDUP SAYA... SEGALANYA DI SINI...

LIFE ~ LOVE ~ LAUGH

~ VISIT ME ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

.: FOLLOWERS :.

Thursday, 3 March 2016

Gathering, SHOPPING & Movie Time

Selama hampir atau lebih kurang 15 tahun kami mengenali sejak di peringkat pengajian Sarjana Muda di UiTM lagi... We are in the same course tapi major lain2... Macam saya dan Has, lami dalam system dan KYanz more to library... Walaupun bukan lah berkenalan rapat tapi disebabkan sifat keUTARAan menyebabkan kami tak segan silu dalam bercerita dengan topik yang pelbagai... After masing2 dah keje dan bz ngan hal sendiri ni, kami adakalanya berjumpa ketika hal keje dan seminar2 yang kadang2 melibatkan perjumpaan keluarga di bidang kepustakawanan kami ni je lah... Depa berdua dalam academic library dan saya ni kat Public Library... Wajiblaaa pangkat depa besaq... Orang pun hebat2... Keje rajen... Baguih... Kyanz dan Has... Tengok... Orang tengah puji melangit nih... Hahaha..... Tapi masing2 rezeki... Ada turun naik.. Apa2 pun alhamdulillah... Syukur dengan apa yang ada sekarang ni.... 



















Jumaat, 26 Februari, seperti yang kami janji dan plan... After Has dah dapat kelulusan untuk bercuti sebabnya Has keje kat Perlis... Saya dan Kyanz keje kat Kedah... Sorang Unimap, sorang UUM.. Sorang lagi PPAK lah kan??? Kami plan nak gather sampai malam... Nak lunch sama, tengok movie sama, shopping pun sama... Maka termaktub dan tertunai... Alhamdulillah.... 




































































Kami ni sebenarnya, nama ja dok tak lah jauh beribu batu sesama sendiri, tapi nak jumpa macam ni memang susah sangat.... Dan bila berjumpa macam2 nak story sampai mengalir ayaq mata citekan life masing2.. But truly nak cakap.... Secara honest ni, uols make my day on that date!!! Masing2 ada life sendiri.. Sometimes, orang nampak kita macam ok2 ja.. Tapi laluan yang kita kena tempuh tidaklah seindah jangkaan... Apa2 pun yang pastinya Allah memberikan setiap satu ujian kepada kita atas apa yang termampu untuk kita handle... Yang tu lah yang slalu diperkatakan pada diri sendiri tatkala menerima satu2 ujian kan??? Ehh ehh.. Laju plak menaip.... 


































Tapi Has rajin.. Masak2.. Baked cake and muffin... KYanz pun.. Masak pelbagai sedap2 lak tu... Dan saya? Hahaha... Sejak dulu2 memang malas pun.. Tu laaa.. Ntah bila lah nak rajin... Sekali sekala ja nak masuk dapoq pun.. Mak masak sedap kan? So makan apa yang mak masak ja lah kat umah... Hahahha.... 


































Okeh!!! Wajib kami berselfie sedia.. Teruih rasa muda lebih dari 10 tahun dari usia sebenaq... Hahaha... Anyway, TQ Has dan Kyanz yang belanja makan, minum, dan paling best bila kita dapat luangkan masa macam ni... Tak lama kami jumpa... 9 jam ja.. Tapi rasa macam ada laa 2 jam ja kami jumpa... Hahaha... Paling lucu, pakat dok lap ayaq mata tengok movie... Bukan cite apa sangat pun.. OLABOLA ja... Tacing mai kot mana tak tau lah... Hahaha.... 

Ok.. Untuk uols berdua... Jangan gelak lebih2 baca entry ni na... Hahahaha....

2 comments:

Anonymous said...

Hahahah lawak2.... aku xdak lah rajin sgt murni...tp bosan..

Aku pun happy jumpa hampa 2.. dulu mmg kita x rapat.. takat tgq2 ja...hg team ngan miah... aku ngan ida... kak yan ngan geng aku.

Tp masing2 makin rapat lepas bekerja...nanyi kiya plan together gather lagi na...

Nabila Syifa said...

seronoknya shopping!